20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Кримінальна справа по смерті журналіста Вячеслава Шмельова до цих пір не відкрито

Кримінальна справа по смерті журналіста Вячеслава Шмельова до цих пір не відкрито

  • 19 червня, 2008 13:17

На початку травня загинув журналіст, а кримінальнe справe до cих пір не відкрито. Чому?

Як повідомляв «Журнал Житомира», 6 травня тіло журналіста В"ячеслава Шмельова було знайдене альпіністами на дні обриву біля Подільського міста в Житомирі.

Смерть відомого журналіста, що стояв біля витоків незалежної української журналістики в «відважних дев'яностих», викликала сильний резонанс, як серед колег, так і серед громадськості. Вже це повинно було надати стимул міліції працювати набагато активніше при з'ясуванні обставин цієї смерті. Тим паче, що у нас злочин проти журналіста прирівнюється до злочину проти працівників правоохоронних органів. Але пішов вже другий місяць після події і що відомо?
 
З розмови зі старшим слідчим Богунського РВВС Ю. Шеховцом вдалося з'ясувати наступне.
Кримінальну справу до сих пір не відкрито. Виявляється, слідчому до сих пір не вдалося поспілкуватися з чоловіком, на зустріч з яким йшов Вячеслав і про «кидок» якого автофірмою писав він в останній статті.
 
Дивно. Адже, наприклад, на сайті zazhitomir.info розміщена і сама публікація і названий сам колишній таксист Віталій Яременко. Там же можна ознайомитися з висловами журналістів В. Свободи, В. Киплінга, А. Очманілого, які виражають сумнів в самогубстві або нещасному випадку.
Якщо міліція вже другий місяць не може зустрітися з відомими особами і з'ясувати, на чому грунтуються їх припущення, то про який професіоналізм може йтися?
Мабуть, журналістам в Житомирі, необхідно проявити більше наполегливості в справі з'ясування смерті колеги, пише Валерій Івановський, газета "20 хвилин".
Поділитись

Новини по темі: