20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

В Житомирі з початку року втопилося 29 чоловік

  • 31 травня, 2008 0:18
В Житомирський області лише розпочався купальний сезон, а вже, на жаль, є перші жертви. Про це «Журналу Житомира» повідомили сьогодні в обласному центрі здоров'я.

22 травня в с. Васьковичі Коростенського району водяна купіль забрала життя у десятирічного хлопчика. Цього ж дня трагедія трапилася і в с. Кикова Новоград-Волинського району. В річці Случ втопився 35-річний чоловік. Загалом з початку нинішнього року через різні обставини, загинуло 29 наших земляків, з них 2 дітей.

Бездоглядність дітей, купання в необладнаних, невідомих місцях, вживання спиртних напоїв, порушення правил власної перестороги - є основною причиною загибелі людей на воді.


Пам'ятайте, що відпочивати на воді потрібно лише у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. Ніколи не купайтеся в незнайомому місці, а спочатку обстежте водойму й переконайтеся, що під водою немає каміння, битого скла, гострих кілків або ж мілин.

Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок.

Великою бідою може обернутися пірнання на мілководді. У таких випадках можливі травми шийного відділу хребта з пошкодженням спинного мозку. Не потрібно пустувати у воді, бо така поведінка також призводить, в більшості випадків, до сумного фіналу.

Особливе прохання до батьків: бережіть своїх дітей! Постійно стежте за їх поведінкою біля води. Слідкуйте за іграми дітей навіть на мілководді.
Поділитись

Новини по темі: