28 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі з'явились європейські світлофори

  • 29 травня, 2008 21:47
У Житомирі на перехресті вулиць Велика Бердичівська та Михайлівська з'явилось чотири нових діодних світлофори з таймером зворотнього відліку, який показує час до закінчення дії червоного чи зеленого світла.

За словами заступника міського голови Ігоря Гундича, світлофори працюють у тестовому режимі. Якщо вони себе виправдають, то до дня Житомира міська влада планує встановити ще сорок таких світлофорів. Перші двадцять встановлять вже в липні цього року, повідомляє Житомирська громадська організація "До ладу!".

“Наше головне завдання забезпечити безпеку руху громадян. Більше того, сьогодні ми не маємо права відставати від сучасних технологій, які вже стали звичними для українських міст-мільйонників. Мене дуже тішить те, що і Житомир є одним з перших міст України, де з’явилися розумні регулювальники руху”, - повідомив заступник міського голови Ігор Гундич.

Сучасні світлофори виконком закупить у Чернігівської фірми «Атілос». Один апарат обходиться міському бюджету у майже 3 тис. гривень На сьогоднішній день в місті працює 900 світлофорів, з них 300 регулює пішохідний рух.
Поділитись

Новини по темі: