28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Правоохоронці Житомирщини затримали злочинне угрупування

  • 21 травня, 2008 19:59
Правоохоронці Житомирщини затримали злочинне угрупування, на рахунку якого скоєння майже 100 крадіжок. Про це «Журналу Житомира» повідомили в ВЗГ УМВС в Житомирський області.

Упродовж минулого та поточного років працівники міліції Житомирщини зафіксували ряд крадіжок з приміщень сільських рад, що скоювались на території нашої області. Невідомі зловмисники викрадали комп’ютерну техніку, гроші, особисте майно громадян. Загалом на Житомирщині за цими фактами було порушено 11 кримінальних справ.

Аналіз вилучених з місць скоєння злочинів слідів та характерні прийоми, які застосовувалися зловмисниками для проникнення до того чи іншого приміщення, викликав у правоохоронців на обґрунтовану підозру, що дані злочини носять серійний характер, а до складу злочинної групи входить щонайменше троє осіб. Окрім того, певний зв’язок прослідковувався з подібними злочинами, скоєними на території Київської області.

Працівники міліції дійшли висновку, що фігуранти злочинної групи можуть проживати на Київщині. Відтак, у м. Ірпені Київської області житомирські оперативники карного розшуку встановили місцезнаходження підозрюваних і затримали їх. Ними виявилися раніше судимий 40-річний місцевий житель, а також ще двоє чоловіків віком відповідно 36-ти та 20-ти років.

Під час затримання у одного з фігурантів вилучено автомобіль „Ауді”, завдяки якому злочинці швидко зникали з місця скоєння злочину та вивозили викрадене.

При проведенні санкціонованих обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронцями вилучено знаряддя злому, аудіо- та відеоапаратуру, побутову та оргтехніку, різні документи громадян України, ювелірні вироби, електроінструменти, мисливську рушницю, два пневматичних пістолети, пристрій для відстрілу гумовими кулями, боєприпаси до зброї, церковне майно, а також майже 5 кг марихуани. Усе це, як вважають міліціонери, могло бути викрадено або придбано за кошти, здобуті злочинним шляхом.

Наразі доведено причетність організованого злочинного угрупування до скоєння 156 крадіжок з приміщень сільських рад на території Житомирщини, а також крадіжок з 50 дач громадян та ще з 20 приміщень сільрад Київщини. Працівники міліції перевіряють причетність фігурантів до скоєння злочинів на територіях інших регіонів.
Поділитись

Новини по темі: