25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі побудують два льодових палаци

  • 21 травня, 2008 22:41
  • 1
У Житомирі побудують два льодових палаци. Ймовірно, перший з’явиться на території технологічного університету. Інший – в районі обласної дитячої лікарня на Станішівці. Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомила прес–служба Житомирської ОДА.

Однак, мова йде про попередні плани, адже будівництво льодових палаців включає в себе ряд вимог. Зокрема, територія комплексу повинна займати 3,5 гектари.

Будівництво льодових палаців передбачено у рамках реалізації програми «Хокей України», яка затверджена постановою Кабінету Міністрів України.
Програмою «Хокей України» передбачено створення сучасної спортивної бази для розвитку виду спорту, залучення до занять широких верств населення, у першу чергу – дітей шкільного віку та молоді, відродження традицій розвитку хокею з шайбою в Україні, поетапне доведення рівня розвитку хокею у державі до європейських та світових стандартів. Український хокей святкуватиме своє сторіччя у 2010 році.
Дана цільова соціальна програма передбачає будівництво у регіонах України, у тому числі і в Житомирській області споруд зі штучним льодом.

На область також покладається завдання відкриття відділень хокею у дитячо – юнацьких спортивних школах та запровадження навчання базових елементів хокею для школярів молодших класів.

До 2012 року у державі планується збудувати 60 таких об’єктів (по 12 щороку).

Обсяг коштів державного бюджету на будівництво споруд зі штучним льодом складає 900 мільйонів гривень. Вартість будівництва однієї споруди - 15 мільйонів гривень.

Для Житомирської області сума цих коштів запланована у 2008 році – 15 мільйонів гривень, у 2011 – також 15 мільйонів гривень.

Програмою заплановано виділення коштів з обласного бюджету:
  • - 2008 рік – 5 мільйонів гривень, 2011 – 5 мільйонів гривень. Ці кошти необхідні на будівництво та підключення інженерних мереж для функціонування спортивної споруди зі штучним льодом.
  • - 500 тисяч гривень на період з 2008 по 2012 для базового навчання елементів хокею школярів молодших класів.
  • - 3 мільйони гривень на період з 2008 по 2010 на відкриття нових та забезпечення функціонування діючих відділень хокею.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

хокеист
24 травня, 2008 20:04:39

Как говорится: не было ни одного,а тут сразу два. Еще один известный поэт сказал: &quot;Я планов наших(а может быть &quot;ваших&quot;?) люблю громадьё&quot;. И ещё: &quot;Свежо предание- да верится с трудом&quot; <p> Но если говорить всерьёз,то было бы неплохо.